Esipuhe

Hei sinä vielä tuntematon lukija, tervetuloa lukemaan kirjeitäni Shanghaista. 

 

Kirjoitan niitä juuri sinulle, sekä erityisesti ystäville ja perheelle Suomessa sekä maailmalla. Vanhasta blogikokemuksestani jo tiedän, että meistä saattaa tulla tuttuja, jopa ystäviä, tai sitten käyt toisinaan kurkistamassa tänne ja pysyttelet nimettömänä.

 

Tämä on blogi expat-vaimon näkökulmasta. En osaa luvata sinulle vielä mitä tulet tarkalleen täältä löytämään. Tämä johtuu siitä, että en ole salaisuudet tunteva ja ajatuksia lukeva kaikkitietävä kertoja, vaan kenties jopa epäluotettava ja liioitteluun taipuvainen minäkertoja. Haluan kuvailla näihin kirjeisiin minun Kiina-kokemukseni, sillä totuushan on se, että en ole koskaan edes käynyt tuossa maassa, osaan vain yhden sanan mandariinikiinaa ja minua jännittää aivan vietävästi. 

 

Tässä siis vielä matkakertomukseni kehykset:

·       Miljöö: Shanghai

·       Ajankohta: Vuosi tai kaksi loppukesästä 2018 lähtien

·       Henkilöt: suomalainen nelihenkinen perhe. Kertojana perheen kirjoittaja-äiti, joka kirjoittaa parhaillaan kirjallisuustieteen gradua, kirjaa ja nyt myös tätä blogia

·       Teemoja: ulkosuomalaisuus, perhe-elämä expat-näkökulmasta, Kiina, kirjoittaminen, kulttuuriset välitilat, TCK (eli third culture kids)

 

Lyhyt kuvaus: 

Pian kolmekymppisen suomalaisnaisen kirjeitä kahdenkymmenenkuuden miljoonan ihmisen kaupungista, jossa ei voi ehkä yllättyä mistään tai olettaa mitään. Ainakin näin sanotaan. Matkakertomus, jonka kertoja ei hallitse juonta. Tarina saattaa sisältää takaumia edeltävään ulkomaankomennukseen Yhdysvaltoihin ja vertailua siitä, miltä tuntuu muuttaa toiseen länsimaahan tai kehitysmaahan.

 

Päällimmäiset tunteet juuri nyt: 

 

Pakahduttava ikävä, joka varastoituu kehoon jo valmiiksi. Vapaapudotus vatsassa. Innostus, pelko, seikkailunnälkä, lakritsinhimo.

 

Sinulle lukijani: Kiitos, että olet täällä. Ilahdun suuresti jokaisesta jättämästäsi lukumerkistä: kommentista, peukun painalluksesta tai sähköpostista, mutta se hiljaisuuskin on ok. Varsinkin meille suomalaisille.

 

Otteita Shanghain elostani voit seurata myös Instagramissa,Facebookissa ja joskus myös Twitterissä.

 

Toivottavasti viihdyt, tervetuloa mukaan! 

 

 

Nokialla 19.4.2018

Elina