Search
  • Elina U.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ, RAKAS SUOMI
Hei taas,


Viime lauantaina täällä Shanghaissa otettiin suomalaisyhteisössä varaslähtö itsenäisyyspäivän juhlintaan. Shanghain suomalaisten järjestämä itsenäisyyspäivän gaalailta täytti jälleen historiallisen Fairmont Peace -hotellin, jossa kuulemani mukaan on kuvattu useita elokuvia ja nähty jopa Marilyn Monroe. Vanhaa glamouria huokuva hotellirakennus loi juhlavat puitteet illalle. Oli helppoa kuvitella 30-luvulla rakennetun hotellin ensimmäisiä jazzin säestämiä vuosikymmeniä, laakeita shampanjalaseja hopeatarjottimilla ja ohuita savukkeita palamaan silkkihansikkailla verhoiltujen sormien väliin.


Näin 80-vuotta hotellin rakentamisen jälkeen vietimme upeat juhlat, joiden livebändin laulajalla oli kyllä jazzahtava ääni. Taisin nähdä iltapukujen joukosta vilahtavan yhdet silkkihansikkaatkin. Suomen lippu kannettiin juhlavassa saattokulkueessa tilan poikki lavan eteen, minkä jälkeen lauloimme Maamme-laulun.


Ja tiedätkö; oli helppoa kohottaa malja Suomelle. Olen varma, että jokainen salissa seissyt teki tämän tuntien ylpeyttä pohjoisesta kotimaastamme. (Maljat kohotettiin korkeista, ei laakeista laseista. ;)

Mitä enemmän levitän juuriani maailmalle, sitä syvemmin tunnen niiden lähtevän juuri Suomesta. Maasta, jossa ekaluokkalaiset voivat kävellä kouluun ilman aikuista. Paikasta kartalla, jossa ei tarvitse tarkistaa ennen uloslähtöä hengitysilman terveellisyyttä. Yhteiskunnasta, jossa on mahdollisuus päästä opiskelemaan ilman korkeaa sosioekonomista asemaakin. Terveydenhuoltosysteemistä, jossa yhdenkään vanhemman ei tarvitse kääntyä sairaan lapsen kanssa pois ensiapuaseman aulasta, koska rahat tai vakuutus eivät riitä. Lehdistö on vapaa, samoin tavallisen kansalaisen ääni. Tiedänhän minä, että Suomessa kuohuu, kyllä se kuuluu tänne Kiinaankin asti. Ääntä täytyykin pitää silloin kun se on tarpeen. Silti olen koska tahansa valmis nostamaan maljan Suomelle uudelleen.


Tanssimme livebändin esittämien Suomi-hittien tahdissa melkein keskiyöhön asti, jonka jälkeen oli aika potkaista korkokengät takaisin jalkaan, halata ystäviä ja lähteä kotiin. Bundin pilvenpiirtäjät loistivat yövaloissaan taivaan savuverhoa vasten, eikä kotimatkalla ollut ollenkaan ruuhkaa.

Tänään Kiinassa on tavallinen perjantai, ja iltapuvun sijaan olen pukeutunut farkkuihin ja villapaitaan. Illan tullen aion silti sytyttää ikkunalle kynttilät Suomen kunniaksi.


Terveisiä täältä,

ElinaSuuret kiitokset vielä illan järjestäjille!
303 views0 comments

Recent Posts

See All

KOTONA