Search
  • Elina U.

TUTUSTUMISMATKAN LÄHESTYESSÄ

Moi,


Täällä valmistaudutaan parhaillaan tutustumisvisiitille Shanghaihin. Lähdemme matkaan kaksin, mieheni ja minä. Tarkoituksenamme on löytää Shanghain-koti perheellemme ja tämä matka hermostuttaa minua aivan valtavasti.


Hyvä on, tässä se tulee.

Mitä jos en pidä Shanghaista? Entä jos niin suuri kaupunki tuntuu pikkukaupungin kasvatista liialliselta, jos se vyöryy ylleni?

Entä jos emme löydäkään sopivaa asuntoa? Jos olemme vain kaikkiin esiteltäviin kohteisiin astuessamme jo heti ovella ihan, että ei, ei tämä kodilta tunnu.

Mitä jos emme löydä homeetonta kotia, vaan kaikissa onkin ummehtunut tuoksu ja kellareissa tummia pilkkuja?

Entä olisiko minun pitänyt tässä kaiken muun ohella opetella jo edes vähän mandariinikiinaa?


Huolilistani saa minut huokailemaan ja pakkaan tapojeni vastaisesti pientä matkalaukkuani uudelleen ja uudelleen. Olen valinnut joka päivälle kauniin kesämekon, joita nyt silitän huolellisesti. Minä, joka en harrasta silittämistä. Mutta tunnen, että tällä kertaa tilanne vaatii tarkkaan harkitut matkatavarat.


Nyt sinä varmaan ajattelet siellä, että lopeta nyt hyvä nainen tuollainen hullutus. Sanot, että jossittelu on turhaa ja ryppyyn ne vaatteet siellä laukussa menevät kuitenkin. Mutta tällaista tämä on, ja suoraan silitetyt helmojen saumat rauhoittavat minua.


Pidän myös listaa. Siihen kirjoitan ylös tavaroita, joita tarvitsemme ennen muuttokontin saapumista. Ihana Shanghaissa asuva ystäväperhe on jo luvannut, että saamme viedä heille matkalaukullisen tavaraa tällä reissulla säilytykseen. Listassa on shampoita ja rasvoja, lääkkeitä, vähän leluja ja lasten valitsemat uudet lakanat, niissä on prinsessoja ja legoninjoja. Ajattelen ensimmäistä aamua Etelä-Carolinassa, sitä kokolattiamaton, pesuaineen ja pölyn tuoksuista. Tavaroista tyhjä vieras asunto, miten outoa se oli. Luimme samaa iltasatua viikko tolkulla, kunnes muuttokuormamme saapui. Tästä viisastuneena sujautan laukkuun vielä muutaman kirjan.


Voi miten jännittävää tämä kaikki onkaan.


Ai niin, matkamme ohjelmassa on myös kiinalainen terveystarkastus. Se tehdään kaikille maassa pidempiä aikoja oleskeleville ja siinä mm. ultrataan sisäelimet. Kaikenlaista.


Toivota meille onnea.

Elina

Sanoin juuri ystävälleni, että enpä olisi kolme vuotta sitten uskonut, että passini sivuille ilmestyisi USA:n viisumin lisäksi Kiinan viisumi.


336 views0 comments

Recent Posts

See All

KOTONA