Search
  • Elina U.

VIIKON KIINA-KUVA: MORE IS MORE

Updated: Aug 4, 2019


Kuva on napattu compoudimme yhteyteen aivan lähikuukausina avattavan hotellin käytävästä, jonka kautta tallustelemme uima-altaalle. (Huom. lähikuukausina voi ilmeisesti tarkoittaa mitä tahansa)

Joka päivä tutustun Kiinaan aavistuksen enemmän. Joka päivä minusta myös alkaa tuntua enemmän siltä, että jos johonkin voidaan lisätä kultaa, marmoria, kattokruunuja tai suihkulähteitä, niin sinnehän niitä lisätään. Tyhjä kohta nurmikolla? Oiva paikka suihkulähteelle. Paljas seinä? Siitähän puuttuu tietysti kultakoristeet. Liian iso kattokruunu? En tiedä mitä tarkoitat. Oma compoudimme on rakennettu hyvin krumeluuriin renessanssi-tyyliin, joka edustaa erittäin kiinalaista makua. Täältä löytyy kaikkia edellämainittuja ja kylläpä niitä sitten löytyykin. "Ihan kuin täällä asuisi joku kuningas", totesi poikani. Mielikuvitukseni ei edes riitä kuvittelemaan sitä kimalluksen määrää, mikä presidentin palatsissa täällä hyvin luultavasti hohtaa.


Täällä vastakohtien maassa raha todella näkyy niillä, joilla sitä on. Ranteessa saattaa helposti roikkua sadantuhannen kello, enkä ole koskaan nähnyt niin paljon luksusautoja kuin täällä ollessamme. Parkkihallissamme on vieri vieressä autoja, joiden hintalappu on sadoissa tuhansissa. Suomeen jäänyt vanhahko käsivaihteinen Hondamme näyttäisi totisesti väärään paikkaan joutuneelta tässä hallissa Porschejen ja Ferrarien välissä.


Ja jos rahaa ei ole, on kuitenkin tärkeää luoda mielikuvaa sen olemassaolosta. Tämä on tehty helpoksi, ei tarvitse kuin pyörähtää feikkimarkkinoilla niin ymmärtää, että mitä tällä tarkoitan. Vanha suomalainen sananlasku "kaikki mikä loistaa ei ole kultaa" sopii tänne paremmin kuin hyvin. En kuvittele hetkeäkään, että marmorilla verhoiltu kotimme olisi aitoa marmoria. "Kivipintaista" keittiön tasoa ei tarvitse ainakaan montaa kertaa kopauttaa tämän asian havaitsemiseksi. Maassa, jossa väärennetään jopa riisiä, ei kannata uskoa aivan kaikkea näkemäänsä. Mutta hienoltahan nuo pylväät ja koristeet kieltämättä näyttävät, turha niitä on sen tarkemmin syynätä.

(Alan selvästi omaksua täkäläistä ajattelutapaa, huomaatko?)


Niin ja vaikka marmoria epäilen jäljennökseksi, niin kaikki tämä kulta puolestaan on varmasti aitoa. Ihan varmasti. Keittön katostammekin löytyy kunnolla karaatteja. Viis sananlaskuista, nyt ollaan Kiinassa.

138 views0 comments

Recent Posts

See All

KOTONA